Skip to content

Het perfecte Moederdagboeket met Alstroemeria!

EA_Artikel_Moederdag

Aanstaande zondag 14 mei is het zover: Moederdag! Het moment om alle moeders in het zonnetje te zetten en te verrassen met een prachtige bos bloemen. Van traditioneel roze tot aan een bonte mix van kleuren: met Alstroemeria bedank je iedere moeder met een passend boeket!

Alstroemeria voor Moederdag

Sinds 1914 vieren we Moederdag ter ere van alle moeders. Deze feestdag staat volledig in teken van dankbaarheid voor alles wat onze moeders voor ons doen. Zo lang we ons al kunnen herinneren komt hier natuurlijk een prachtig boeket bij kijken. 

Alstroemeria wordt veelal gebruikt als eyecatcher in gemengde boeketten, maar straalt ook in een monobos. Maar, welke moet je nu kiezen? Iedere kleur bloem heeft een eigen betekenis en associatie. Bekijk alle betekenissen hier en ontdek het beste past bij een boeket voor moederdag! 

Extra lang genieten

Wist je dat het vaasleven van een Alstroemeria relatief lang is? De bloem staat bekend om haar vaasleven van circa twee weken! Bij jou in de winkel zit de Alstroemeria vaak nog in de knop. Eenmaal thuis bij de klant in de vaas ontpopt de Alstroemeria zich gegarandeerd en snel tot een stralend middelpunt van een boeket. De Alstroemeria zorgt er dus voor dat moeders extra lang van dit kleurrijke cadeau kunnen genieten! Het is niet voor niks dat deze bloem duurzaam wordt genoemd.

Om ervoor te zorgen dat het vaasleven optimaal is, met warmere dagen in het vooruitzicht, kun je jouw klanten onze eerder opgestelde verzorgingstips meegeven.

Op zoek naar iets bijzonders?

Florinca is een bijzondere Alstroemeria soort. Deze sierlijke bloem bestaat uit vele mini Alstroemeria bloemetjes – zo ongeveer 20 tot 25 per steel. Florinca bloemen hebben geen stuifmeel en vallen daardoor niet uit. Ook zijn ze hierdoor zeer geschikt voor moeders met hooikoorts!

Deel jouw Moederdagboeket op Instagram en tag @everyalstroemeria, wij zijn benieuwd!

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen