Skip to content

Groen gekweekt, duurzaam gegeven

In harmonie met de aarde, het water, de lucht en het vuur, presenteert de Alstroemeria zich als een buitengewone bloem, verankerd in de kracht van de natuurlijke elementen en gekenmerkt door unieke eigenschappen die haar tot een onderscheidende keuze maken in de wereld van snijbloemen.

Aarde

Aarde, waaruit alle leven ontspruit, vormt de basis van de Alstroemeria’s groei.

Geteeld in volle grond, laten haar stelen zich na de pluk achter in de aarde, dienend als natuurlijke meststof. Deze vaste plant is een symbool van duurzaamheid, jaar na jaar bloemen voortbrengend. Bovendien blijkt ze weinig vatbaar voor virussen en schimmels, wat haar robuustheid in de natuur onderstreept. In dit artikel nemen we je mee in het groeiproces van de Alstromeria in de kas. 

Water

Water, een essentieel element voor alle flora, wordt door de Alstroemeria op een bijzondere manier beheerst.

Ze verbruikt relatief weinig water in vergelijking met andere bloemen, wat haar tot een verantwoorde keuze maakt. Het lange vaasleven en de minimale behoefte aan waterverversing versterkt haar positie in boeketten, waar ze andere bloemen niet ‘vergiftigt’, in tegenstelling tot sommige concurrenten. Zelfs zonder water kan de Alstroemeria standhouden; snij de stelen af, voeg vers water toe, en binnen het uur herrijst ze in volle glorie. Ontdek meer verzorgingstips.

Lucht

Lucht, gevuld met zuurstof en koolstofdioxide, wordt door de Alstroemeria benut voor haar groei.

Ze neemt CO₂ op en heeft een lage milieufootprint, waarmee ze aantoont dat schoonheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Geurloos en vaak stuifmeelvrij, met een gemiddelde luchtvochtigheid in de kas, past ze zich moeiteloos aan verschillende omgevingen aan. Wist je dat de Florinca zelfs volledig stuifmeelvrij is? Deze bloem onderscheidt zich van de Alstroemeria met meerdere kleine bloemen op één steel.

Vuur

Vuur, het element van warmte en licht, heeft de Alstroemeria subtiel nodig.

Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden en slechts 16 uur licht per dag, onderscheidt ze zich van andere snijbloemen die veeleisender zijn. Haar vermogen om te gedijen met minder warmte en licht benadrukt haar veerkracht en economische efficiëntie. De Alstroemeria brengt warmt met haar prachtige kleuren en verrast zij iedere dag met het openen van haar bloemen. Laat je hier inspireren!

Bestel onze bloemenkaartjes

Ben jij een bloemist of werkzaam in de groothandel en wil jij je klanten verrassen? Bestel dan nu een gratis set van 12 bloemenkaartjes van Every Alstroemeria.

Jouw bloemenwinkel in de spotlight?

Kan jij ons alles vertellen over bloemschikken? Wil jij een bron van inspiratie zijn voor andere bloemisten? Is de Alstroemeria één van jouw favoriete boeket vullers en wil je bovendien werken aan de zichtbaarheid van jouw bloemenwinkel? Schrijf je dan in en maak kans!