Skip to content

De Alstroemeria

Alstroemeria, ook wel Incalelie genoemd, is afkomstig uit de koele berggebieden van de Andes in Brazilië, Peru en Chili. In de achttiende eeuw werd de Alstroemeria ontdekt door de Zweedse onderzoeker Clas Alströmer. In het Andes-gebergte staat de bloem op hoogte, waardoor het koude ‘voetjes’ heeft en een lekker aangename boventemperatuur. Dit bootsen de kwekers vandaag de dag nog steeds na in de kas door grondkoeling en constante temperatuur tussen de 18 en 20 graden jaarrond.In kwalitatief opzicht is de bloem de laatste jaren sterk verbeterd, met stevige stelen, mooi groen blad en een langer vaasleven als resultaat.

Alstroemeria is voor elk moment, seizoen, thuis en elke dag

Het kleurrijke, levendige karakter is ideaal voor elk type bloemist en haar klanten. Het lange vaasleven, de jaarrond beschikbaarheid maakt de Alstroemeria voor elk seizoen toepasbaar. In ieder seizoen zijn er momenten waarop een bloemetje van pas komt en de sfeer in huis wordt veranderd. De Alstroemeria is in diverse kleuren beschikbaar, ieder seizoen weer. In elk huis staat de Alstroemeria op zijn plek en is deze bloem eenvoudig te verzorgen. Elke dag verrast de Alstroemeria weer door het openen van zijn vele bloemen. Een solide basis in een arrangement, voor elk moment, seizoen, thuis en voor elke dag!  

Bloem van de vriendschap

Wist je dat de Alstroemeria symbool staat voor een langdurige vriendschap? De bloem van de Alstroemeria bestaat uit zes bloemblaadjes, en elk daarvan heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Deze betekenissen samen staan symbool voor een langdurige vriendschap. Een perfecte cadeau, vier de Dag van de Vriendschap ieder jaar op 30 juli!

Verzorgingstips

Om het langdurig vaasleven van de Alstroemeria te bevorderen en deze goed in je winkel te positioneren hebben we 3 tips:

   • De optimale bewaartemperatuur is tussen de 3 en 7 graden.
   • Zoals altijd helpt het om schoon en vers water te gebruiken en het blad te verwijderen.
   • Zowel voor in de winkel als in huis: gebruik bloemenvoedsel en verwijder eventueel uitgebloeide bloemen.


Wil je de Alstroemeria als monobos aanbieden of de open bloemen aan je klanten laten zien? Zet de bloem hiervoor op warm water, zodat de knop al iets openspringt en je klanten een verrassend kleurrijke bos kopen. Zelfs als de bos open bloemen bevat, gaan de stelen nog zeker anderhalve week mee door het lange vaasleven.

Duurzaamheid

Bijna alle kwekers zijn MPS A-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de bloem aan duurzaamheids- en kwaliteitseisen van de markt voldoet. De Alstroemeria is in de basis al een duurzame bloem:

   • Van één plant worden in de kas jarenlang bloemen geplukt.
   • De gemiddelde temperatuur in de kas is lager dan bij andere snijbloemen.
   • De bloem is weinig virusgevoelig.
   • Het grootste deel van gewasbescherming wordt gedaan door gebruik van biologische middelen.


Meer weten over hoe er rekening wordt gehouden met het milieu bij het kweken van de Alstroemeria? Lees het artikel.

Florinca

Florinca, stuifmeelvrij en met zeer sierlijk imago. De steel met vertakkingen heeft veel kleine bloemetjes, die al open zijn als je ze ontvangt. Dit maakt de bloem terecht een eyecatcher. 

De sierlijke bloem met veel kleine bloemetjes in de vertakkingen, straalt kracht uit, een soort elegantie die je misschien niet had verwacht. Die puurheid vraagt om een bepaalde aanpak, de bloem heeft niet voor niets als slogan: when elegance comes naturally. 

Florinca rood close up