Skip to content

De zomer: Hoe verzorg je het beste je boeketten? 

Every Alstroemeria De zomer; Hoe verzorg je

In de zomer genieten we graag zoveel mogelijk buiten van zonnig mooi weer. Wanneer we dan toch even binnen zitten zorgt het bosje bloemen dat je klanten bij jou hebben gekocht al snel voor een zomerse sfeertje in huis. In dit artikel delen wij enkele tips voor het creëren van mooie én hitte bestendige zomerboeketten met een lang vaasleven! Zodat jij jouw klanten kan informeren over hoe zij het beste boeketten kunnen verzorgen tijdens warme zomerdagen. 

De tekst loopt door na de foto’s

Welke bloemsoorten zijn goed te gebruiken in de zomer?

De soorten waarvan bekend is dat zij tegen de warmte kunnen zijn: Delphinium (ridderspoor), Gloriosa, Zonnebloem, Gladiool, Gerbera, en natuurlijk de Alstroemeria. Deze bloemen kun je verwerken in een gemixt boeket maar een monobos met verschillende kleuren Alstroemeria’s is net zo zomers!

Vijf tips voor een lang vaasleven

Jouw klanten extra lang laten genieten van de bos bloemen die jij zorgvuldig voor hen hebt samengesteld? Deel deze vijf tips voor een lang vaasleven met hen. 

 1. Snij de stelen schuin af en haal de bladeren van de stelen.
  Voordat je het boeket in een vaas zet, zorg dat je de stelen schuin afsnijdt en de bladeren die in het water komen te hangen eraf haalt. Heb je de bloemen net vers gehaald dan kunnen ze zo in de vaas. Liggen ze al even? Dan zijn de onderkanten van de stelen al iets ingedroogd en nemen ze minder goed water op. Dat is de reden dat je regelmatig een stukje van de onderkant moet afsnijden, zo geef je de bloem de kans weer goed water op te zuigen. 

 2. Plaats het boeket in een schone vaas.
  Haal je een vaas uit de kast? Zorg dat je deze eerst grondig schoonmaakt met een klein beetje bleek of chloor zodat de bacteriën het verse boeket niet kunnen aantasten. 

 3. Ververs het water om de 3 dagen en gebruik snijbloemenvoeding.
  Net als mensen hebben bloemen ook meer behoefte aan water tijdens de warmte die de zomer brengt. Ververs regelmatig het water.! Zorg ook dat je nieuwe snijbloemenvoeding toevoegt aan het water. 

 4. Zorg voor een goede locatie
  Houd er rekening mee wanneer je bloemen een mooi plekje geeft, ze houden niet van direct zonlicht en ook niet van tocht. Een fruitmand in de buurt? Ook geen goed idee… Dit versnelt het verwelkingsproces van de bloemen. Koelt het af in nacht? Zet je boeket dan buiten of op een koele plek in huis. 

 5. Haal uitgebloeide bloemen uit het boeket.
  De ene bloem staat langer dan de ander, zorg dat je de uitgebloeide bloemen eruit haalt. Zo vervuilen zij het water niet en worden de andere bloemen niet aangetast. 
Wij zijn benieuwd naar jullie creaties met de Alstroemeria! Tag ons of gebruik #everyalstroemeria in jullie social media berichten.
Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen