Skip to content

Vijf tips voor het positioneren van Alstroemeria in jouw bloemenwinkel

EA_Artikel_Winkelpositionering

Alstroemeria vormt een solide basis in ieder boeket of arrangement. Van luchtig veldboeket tot klassiek bloemwerk: deze bloem is breed inzetbaar. Met haar jaarronde beschikbaarheid mag deze alleskunner dan ook zeker niet ontbreken in jouw assortiment! Maar, hoe presenteer je de Alstroemeria het beste in jouw winkel? In dit artikel geven wij jou vijf tips voor een passende presentatie van deze stralende bloem binnen jouw assortiment. 

1. Maak gebruik van de lengte

Alstroemeria’s zijn krachtige bloemen op een lange en stevige steel. Dit maakt deze bloem ideaal voor een middel- tot hogere productpresentatie in de winkel. Positioneer de Alstroemeria op een verhoging achter kortere bloemsoorten en creëer een gelaagde presentatie.

2. Alstroemeria in kleurenpresentaties 

Bij bloemisten staan Alstroemeria’s meestal nog in de knop. Deze ontpopt zich bij klanten thuis en verrast dan met spectaculaire kleuren en grote bloemen. Tot die tijd kan het helpen om Alstroemeria te verwerken in kleurenpresentaties. Omdat de bloem in de knop nog weinig kleur toont, kan dit het keuzeproces van de consument makkelijker maken. 

3. Toon de open bloemen

Wil je de schoonheid van de open Alstroemeria bloemen juist al laten zien aan jouw klanten? Normaliter adviseren wij om de Alstroemeria in een koele ruimte te plaatsen, maar wanneer je ze in warm water zet openen de bloemen juist eerder! Zo kun je indien gewenst de open bloemen gebruiken in een gemengd boeket. Na het openen staan Alstroemeria’s zeker nog anderhalve week!

4. Vertel het verhaal

Informeer jouw klanten over jouw assortiment en laat hen een bewuste keuze maken. Zo is de Alstroemeria een relatief duurzame keuze en heeft de bloem een lang vaasleven. Daarbij staat de Alstroemeria symbool voor vriendschap en is dus uitermate geschikt als bedankje of felicitatie. En of het nu lente of winter is, het brede kleurenpalet van Alstroemeria is er voor iedere dag, binnen elk seizoen!

5. Verras je klanten

Wil je jouw klanten verrassen? De kwekers en veredelaars van every Alstroemeria hebben 12 unieke bloemenkaartjes ontworpen, aansluitend bij het Alstroemeria assortiment. Deze haken in op verschillende geefmomenten van de consument. Voeg ze toe aan een gemixt boeket of prachtige monobos! Bestel de gratis kaartjes hier en deel jouw boeket met kaartje met @everyalstroemeria.
Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Bloemenkaartjes

Ben jij een bloemist of werkzaam in de groothandel en wil jij je klanten verrassen? De kwekers en veredelaars van every Alstroemeria zetten regelmatig promotiemateriaal in. Zo hebben wij ook deze set van 12 bloemenkaartjes ontworpen, inhakend op de verschillende momenten. Voeg ze toe aan een gemixt boeket of aan een monobos van Alstroemeria’s. De Alstroemeria is er voor elk moment en iedere dag.

Gerelateerde artikelen

EA Dag van de Vriendag

Vier vriendschap met de Alstroemeria

Jaarlijks zijn er talloze themadagen waar je als bloemist goed op kunt inspelen. Het meest bekend is natuurlijk Valentijnsdag, waarbij de roos vaak centraal staat als bloem van de liefde. Maar wist je dat er ook een dag is voor de Alstroemeria?

Lees verder

Gerelateerde artikelen

EA Dag van de Vriendag

Vier vriendschap met de Alstroemeria

Jaarlijks zijn er talloze themadagen waar je als bloemist goed op kunt inspelen. Het meest bekend is natuurlijk Valentijnsdag, waarbij de roos vaak centraal staat als bloem van de liefde. Maar wist je dat er ook een dag is voor de Alstroemeria?

Lees verder