Skip to content

10 voordelen van de Alstroemeria

IMG_4883

Iedere bloem is uniek en heeft daarmee een waardevolle aanvulling op jouw boeket. Natuurlijk kunnen we eindeloos vertellen over de Alstroemeria, maar laten we dit bondig opsommen in 10 voordelen van deze unieke bloem! Raak geïnspireerd en creëer zelf de mooiste bloemwerken met deze veelzijdige en verrassende bloemsoort.

1. Alstroemeria is jaarrond beschikbaar – for every day! 

De Alstroemeria is jaarrond beschikbaar en hiermee dus in elk seizoen toepasbaar. Een betrouwbare en solide bloeier in jouw assortiment.

2. Een duurzame keuze

Wil jij als bloemist benadrukken dat jij duurzaamheid belangrijk vindt? Kies dan voor de Alstroemeria binnen je assortiment! De teelt van Alstroemeria’s is één van de meest duurzame teelten binnen de sector in Nederland. Waar veel bloemen en planten houden van een warm en vochtig klimaat, is de Alstroemeria relatief koud te telen. Ook wordt de bloem in verhouding met andere snijbloemen minder belicht en is er dus minder elektra en gas nodig. Lees hier meer over de duurzame aspecten.

3. Alle kleuren van de regenboog

De Alstroemeria is verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren! Van geel tot paars en van pasteltinten tot levendige meerkleurige bloemen in exotische kleurencombinaties. Of je nu kiest voor een bont en kleurrijk boeket of juist minimaal met lichte tinten: er is altijd een type Alstroemeria dat perfect aansluit bij jouw creatie. Bekijk het assortiment.

4. Lang vaasleven

Wist je dat de Alstroemeria bekend staat om haar lange vaasleven? Met een gemiddelde levensduur van maar liefst twee weken is deze bloem de ideale keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een bloem die lang meegaat. De Alstroemeria is niet alleen prachtig om te zien, maar ze staat ook bekend om haar veerkrachtigheid en het vermogen om langdurig vers te blijven.

5. Verrassing in een boeket

Het lange vaasleven is deels te danken aan het feit dat de Alstroemeria meestal nog (deels) in de knop zit wanneer de consument deze koopt. Gedurende de tijd dat het boeket in huis staat, ontpopt de Alstroemeria zich als eyecatcher in het boeket!

6. Multifunctioneel

De jaarrond beschikbaarheid en het brede kleurenpalet maken het mogelijk om de Alstroemeria voor alle seizoenen en feestdagen in te zetten. Daarnaast is de bloem ook zeer geschikt voor diverse momenten en bijzondere dagen zoals verjaardagen, bruiloften en rouwwerken.

7. Fijne stelen

Of je nu kiest voor een klassiek boeket, een elegante vaasopstelling of een speelse tafeldecoratie. De stevige, lange steel van de Alstroemeria biedt niet alleen structurele ondersteuning aan de bloem, maar opent ook een wereld van mogelijkheden

8. Een bloem met een boodschap

De Alstroemeria is de bloem van de vriendschap. De zes bloemblaadjes van de bloem hebben ieder nog een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Dit maakt Alstroemeria de ideale bloem voor geefmomenten aan dierbaren.

9. Stuifmeelloze variant: Florinca

Last van hooikoorts of simpelweg op zoek naar een unieke bloemvorm? De Florinca is een type Alstroemeria waarbij er veel meer bloemen op één steel zitten. Deze zijn kleiner dan normaal en bevatten geen stuifmeel. Florinca’s zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld plukboeketten en hebben een lange houdbaarheid doordat ze geen stuifmeel hebben.

 

10. De ideale basis voor ieder boeket 

Het indrukwekkende volume en imposante uiterlijk van de Alstroemeria maakt deze bloem de ideale basis voor ieder boeket. Een solide basis in een arrangement, voor elk moment, seizoen, thuis en voor elke dag! 

Wij zijn benieuwd hoe jij de Alstroemeria verwerkt in je arrangementen en welke Alstroemeria jouw favoriet is. Tag ons in je bericht (@everyalstroemeria) en laat het ons zien! 

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

EA Dag van de Vriendag

Vier vriendschap met de Alstroemeria

Jaarlijks zijn er talloze themadagen waar je als bloemist goed op kunt inspelen. Het meest bekend is natuurlijk Valentijnsdag, waarbij de roos vaak centraal staat als bloem van de liefde. Maar wist je dat er ook een dag is voor de Alstroemeria?

Lees verder

Gerelateerde artikelen

EA Dag van de Vriendag

Vier vriendschap met de Alstroemeria

Jaarlijks zijn er talloze themadagen waar je als bloemist goed op kunt inspelen. Het meest bekend is natuurlijk Valentijnsdag, waarbij de roos vaak centraal staat als bloem van de liefde. Maar wist je dat er ook een dag is voor de Alstroemeria?

Lees verder