Skip to content

How to: boeketten maken met Alstroemeria

EA_ HowToBoeketten_Omslag

Altijd op zoek naar inspiratie voor het maken van nieuwe boeketten? De kleurrijke Alstroemeria is de ideale basis voor ieder type boeket: van simpele alledaagse boeketten tot grootste eventstukken voor bruiloften of andere events. De Alstroemeria is jaarrond beschikbaar en heeft een uitstekend vaasleven. In dit artikel delen we een aantal tips & tricks voor het maken van boeketten met deze verrassende en geliefde bloem! 

Ga de hoogte in!

Alstroemeria staat bekend om haar stevige, lange stelen en is daarom uitermate geschikt voor arrangementen die de hoogte in gaan. Maak bijvoorbeeld een slank, fijn boeket dat zich op de vaas langzamerhand uit zal vouwen tot een kleurrijke compositie. 

Veldboeket met Alstroemeria

De Alstroemeria is ontzettend veelzijdig! Van een chique look in een luxe boeket naar speels in een plukboeket. Met haar grote, indrukwekkende bloemen is Alstroemeria perfect om meer volume toe te voegen in deze veldboeketten. Kies een van de talloze frisse kleuren uit het assortiment en gebruik de Alstroemeria als basis voor jouw veldboeket. 

Ook zeer geschikt voor veldboeketten zijn de Florinca soorten. Florinca’s zijn een bijzonder type Alstroemeria’s met tot wel 20 à 25 bloemetjes op één steel. Lees hier meer over dit type bloem en hoe je deze het beste kunt verwerken in boeketten. 

Less is more

Doordat Alstroemeria meerdere bloemen krijgt op slechts één steel, maakt een boeket met enkel Alstroemeria’s al veel indruk. Maak een betekenisvol mono boeket met een enkele bloemkleur of mix verschillende kleuren met elkaar. 

Eenkleurige boeketten

Gebruik Alstroemeria in eenkleurige boeketten en creëer een rustige, maar toch verrassende uitstraling. Maak een boeket met diverse bloemsoorten in één kleur, of met diverse tinten die erg dicht bij elkaar liggen. Door gebruik te maken van verschillende bloemvormen, komen deze ondanks de overeenkomende kleuren toch ieder volledig tot hun recht. Denk hierbij aan een mooi wit winters boeket, of fris roze voor de lente
Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen