Skip to content

Bruidsbloemwerk met Alstroemeria

alstroemeria_every season_spring_2.1

Op zoek naar een sierlijke, luxe maar toch luchtige bloem voor bruidsbloemwerk? Dan is de Alstroemeria een absolute must-have. Van het centrale bloemstuk bij de entree tot aan het bruidsboeket, de Alstroemeria vormt de perfecte basis voor elk bruidsarrangement. Laat je inspireren door de tijdloze schoonheid en ontdek hoe deze bloem jouw bruidscreaties kan transformeren tot adembenemende blikvangers op de grote dag.

Voor ieder bruiloftsthema

Van boho chic tot botanisch of zelfs kerst: de Alstroemeria kan zich vormen naar ieder bruiloftsthema. Door de jaarronde beschikbaarheid, eindeloos veel verschillende kleuren(combinaties) en bloemvormen (standaard en Florinca) kun je altijd op Alstroemeria rekenen. Of je nu op zoek bent naar een luchtige witte bloem, of een bonte bicolour.

Mono of gecombineerd

De Alstroemeria voegt elegantie toe zonder andere bruidsbloemen in arrangementen te overheersen. Toch zijn ze ook zeer geschikt om op zichzelf te gebruiken, in een mono boeket. Ook in een boutonnière of op de bruidstaart geeft Alstroemeria een luxe touch. De Alstroemeria is gemakkelijk te combineren met andere bloemsoorten, en vult bloemwerk snel op met meerdere bloemen op één steel.

Ook fijn: je hoeft minder te investeren in groen voor het bloemwerk, Alstroemeria komt zelf al met prachtig, fris groen blad.

Laat de bloem vast openkomen

De Alstroemeria staat bekend om haar verrassende effect in een boeket. Bij de verkoop zitten de bloemen vaak nog in de knop, die thuis bij de consument prachtig uitkomen op de vaas. Op de trouwdag moet de Alstroemeria natuurlijk op haar mooist zijn. Zorg er dan ook voor dat je deze al even op water hebt staan, zodat de bloemen zich openen. Gebruik lauwwarm water om dit proces iets te versnellen.

Duurzame bruiloft

Draagt het bruidspaar ook graag een steentje bij aan een duurzamere wereld? Ook dan is Alstroemeria een relatief groene keuze. Met haar koele teelt vraag de bloem minder energie. Daarbij heeft Alstroemeria een lang vaasleven van gemiddeld twee weken. Zo kan het bruidspaar ook na de bruiloft nog even genieten van de bloem, bijvoorbeeld in kleine vaasjes op tafel.

Assortiment

Groen in de knop komt de Alstroemeria bij de bloemist, met de vrolijke kleuren worden vervolgens boeketten gemaakt die passen bij elk moment, in elk seizoen. Bekijk nu het aanbod:

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen