Skip to content

Interview Pure Bloemenboetiek

Al sinds haar dertiende is Ashley thuis in de bloemen. De langgekoesterde droom om een eigen bloemenwinkel te beginnen, werd werkelijkheid in mei 2023. Pure Bloemenboetiek ontsprong in het winkelcentrum van Soest. In het interview blikt ze terug op deze periode, die naast zakelijke hoogtepunten ook gekenmerkt werd door persoonlijke uitdagingen. Ashley deelt openhartig haar ervaringen en vertelt over haar liefde en passie voor de bloemensector.

Hoe ben je in het vak terechtgekomen, wat is je achtergrond?

“Op mijn 13e had ik mijn eerste baantje bij een bloemenwinkel, van kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in bloemen en plukte ik deze langs de weg. Na de opleiding Bloem & Design op het Wellantcollege in Houten en mbo 2 en 3, heb ik nog een jaar voor bedrijven en evenementen gewerkt. Na de studietijd ben ik fulltime aan de slag gegaan in het bloemenvak en heb ik bij verschillende bloemenwinkels in Amersfoort gewerkt. 

Kun je ons iets vertellen over het ontstaan van de bloemwinkel?

“In augustus 2022 zette ik de eerste stappen naar de oprichting van mijn bloemenzaak, en tegen februari 2023 kreeg ik eindelijk de sleutel om met de verbouwing te beginnen. Mei 2023 werd een gekke periode, waarin zowel de geplande opening van de bloemenzaak als het overlijden van mijn moeder plaatsvonden. Ondanks de dubbele emoties, heb ik ervoor gekozen om op 12 mei de opening van de bloemenzaak te vieren, geïnspireerd door de woorden van mijn moeder: Het is jouw toekomst, en daar ga je voor!”

Ashley van Nimwegen, eigenaresse Pure Bloemenboetiek

Wat maakt Pure Bloemenboetiek uniek?

“Pure Bloemenboetiek is uniek vanwege de sfeer in de zaak én omdat geen verzoek te gek is, alles mag hier! Ik maak graag een praatje met de klanten, adviseer en help ze bij de keuzes van een boeket. Ook zorgen we voor dat extra beetje aandacht voor de klanten, we bezorgen boeketten aan huis of ik loop even mee om het boeket naar de auto te brengen.” 

Bedien je een bepaald segment en heb je last van concurrentie?

“Het assortiment van onze winkel heeft voor ieder wat wils! Ik wil ook iedereen wat aan kunnen bieden, omdat dit ook in deze tijd superbelangrijk is. Zowel jong als oud loopt hier naar binnen voor een boeket of een ander cadeautje. Er zitten meerdere bloemisten om mijn zaak heen, drie om precies te zijn. Hier maak ik mij niet zo druk over, elke bloemist heeft zijn eigen stijl die ook weer een andere doelgroep aanspreekt.”

Van welke bloemen word je enthousiast en wat is je favoriete boeket?

“Mijn favoriete bloem is de delphinium, daar maak je me echt heel blij mee! Verder vind ik bloemen met felle kleuren, mooie takken of een bos rozen ook heel mooi. Op dit moment is mijn favoriete boeket toch wel met warm paars, aubergine en roze er doorheen.”

Pure bloemenboetiek in Soest

Voor welke momenten maak je het liefst een boeket?

“Ik maak het liefst een boeket voor elk moment en een beetje anders, zo houd ik niet van een standaard chrysanten boeket. Het maken van rouwwerk vind ik het mooist om te mogen doen. Normaal maak je het voor een ander, maar in de afgelopen tijd heb ik dit ook voor mijn ouders moeten maken. Door deze persoonlijke ervaring ben ik anders naar rouwwerk gaan kijken, het kan een lichtpuntje zijn op zo’n sombere dag. Dit vind ik ook het mooiste van het vakgebied, mensen blij maken met een mooi stuk passend bij het moment.”

Het mooiste van het vakgebied vind ik, mensen blij maken met een mooi stuk passend bij het moment.

Wat heb je nu vooral in je assortiment?

“Tijdens het herfstseizoen heb ik vooral warm gekleurde bloemen in mijn assortiment. Om het boeket af te maken heb ik rozenwortel, de takken, pampasgrassen en herfstbladeren in allerlei kleuren. Ik zorg altijd voor een divers aanbod, daarom probeer ik drie keer in de week naar de bloemenveiling in Ede te gaan.”

Waar let je vooral op bij de inkoop van bloemen?

“Bij de inkoop van bloemen let ik op hoe het eruit ziet, de versheid, de kwaliteit en de oogopslag, dit kan ik het beste beoordelen als ik zelf langs ga op de veiling, ik bestel liever niet online.”

Het assortiment van Pure Bloemenboetiek waaruit Ashley het boeket samenstelt

Welke trend zie je in de bloemenwereld?

“Ik zie nu in de bloemenwereld toch veel nep bloemen voorbij komen. Dit is prachtig, maar het is niet waar je voor wilt staan als bloemist. De echte bloemen maken toch wel de mooiste boeketten. De kersttrends zijn toch wel veel pluimen, takken en kransen en de kleuren rood en paars bij elkaar.”

Wat vind je de mooiste eigenschappen van de Alstroemeria?

“De Alstroemeria blijft zo lang staan! Het wordt wel altijd in de knop geleverd, dus pas na een paar dagen komt deze mooi open en verschijnt er een prachtige bloem!”

Waar verwerk je de Alstroemeria in?

“Vroeger, toen ik werkte bij de bloemenkraam op de markt, moest de Alstroemeria in elk boeket verwerkt worden. Nu in mijn eigen bloemenwinkel doe ik dat wat minder. Dit komt ook omdat ik deze vroeger associeerde als de kerkhofbloem.”

Vond je dit een goed artikel? Deel het!