Skip to content

Vier vriendschap met de Alstroemeria

EA Dag van de Vriendag

Jaarlijks zijn er talloze themadagen waar je als bloemist goed op kunt inspelen. Het meest bekend is natuurlijk Valentijnsdag, waarbij de roos vaak centraal staat als bloem van de liefde. Maar wist je dat er ook een dag is voor de Alstroemeria?

Ontstaan

De Verenigde Naties zijn opgericht om vrede, veiligheid en samenwerking tussen de deelnemende landen te bevorderen. In dat kader hebben ze 30 juli vastgelegd in hun resolutie als International Day of Friendship. De bloem van de langdurige vriendschap is de Alstroemeria. Dit komt mede door haar lange houdbaarheid, maar ook doordat haar bloem uit zes blaadjes bestaat. Deze zes blaadjes staan elk voor een unieke eigenschap van vriendschap. Fedor verteld hieronder welke dit zijn.

Verkoopkans dag van de Alstroemeria

Bloemisten kunnen op verschillende manieren gebruik maken van deze gelegenheid. Richt op 30 juli een themahoek in je winkel in. In de weken voorafgaand aan deze dag kun je je klanten al attent maken op de Dag van de Vriendschap door middel van leuke posts op sociale media en hen aansporen om hun vriendschap te vieren met een mooie bos Alstroemeria’s. Toon voorbeeld boeketten met diverse kleuren Alstroemeria’s, aangevuld met mooi groen, gipskruid en eventueel een exotische bloem.

Vriendschap – jaarrond vieren

Mooie momenten in het leven worden gevierd en elke keer is de vraag: wat geven we als cadeau? De fles wijn, het beautypakket en de bos bloemen zijn gangbare items. Wij willen uiteraard dat de bos bloemen weer met stip op één komt te staan! Want de energetische waarde van bloemen is hoog! Het is een cadeau dat te maken heeft met gevoel en emotie. Het hele jaar door kun je klanten prikkelen om bloemen spontaan cadeau te geven aan een beste vriend of vriendin. Richt een actieweek in waarbij je bijvoorbeeld zegt: “Koop twee bossen bloemen en geef er één cadeau.” Deel een post waarbij je de bos aan je beste vriend(in) geeft, en maak kans op een leuke prijs in de winkel.

Uiteraard bevatten deze bossen bloemen Alstroemeria’s, de bloem van de vriendschap mag niet ontbreken in dit boeket. Vertel erbij hoe duurzaam de bloem is, net als een langdurige vriendschap.

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen