Skip to content

Rode Alstroemeria staat symbool voor langdurige liefde

EA Vatentijnalstroemeria

Deze maand staat Valentijnsdag centraal. Volgens het oudst bewaard gebleven Valentijnsgedicht van de Engelse dichter Geoffrey Chaucer gaan de vogels op Valentijnsdag voor het eerst weer nestelen. Het is voor hem het teken dat de winter voorbij is en februari de liefdesmaand kan worden genoemd.

Valentijnsdag, de dag van de liefde

Tegenwoordig is Valentijnsdag dé dag voor een lief gebaar of om te zeggen dat je van iemand houdt. Dat kan natuurlijk met iedere kleur en iedere bloem, maar wij vinden de rode Alstroemeria het meest geschikt. Rood is de kleur van romantiek, vastberadenheid en hartstocht. 

Rode Alstroemeria staat symbool voor het vieren van een langdurige liefde 

Wist je dat het geven van een rode Alstroemeria symbool staat voor het vieren van een langdurige liefde? Wanneer je jouw geliefde met een rode Alstroemeria verrast, zal ze direct van de bloem kunnen genieten. Het staat symbool voor de liefde en passie tussen jullie, maar de mooiste symboliek volgt in de week na Valentijn. Dan zullen uiteindelijk alle bloemen tot bloei komen, precies zoals in een langdurige liefde! 
Want de Alstroemeria is een lang houdbare bloem, je kunt er meestal wel 2 weken van genieten. De tip is dan om elke 3 /4 dagen een kort stukje van de steel te snijden en het water te verversen. Zo neemt de bloem nieuw water op en kan ze langer blijven bloeien.

Stylingadvies

Met één enkele Alstroemeria steel in een mooi vaasje kun je al veel effect bereiken, omdat op iedere steel meerdere bloemen zitten die allemaal uitkomen. Zo staat zelfs één enkele Alstroemeria al symbool voor jouw langdurige liefde! De Alstroemeria komt altijd open en stelt nooit teleur. Een mooier gebaar is er toch niet?  

Assortiment

Benieuwd naar het assortiment rode Alstroemeria? Bezoek ons aanbod en laat je verrassen door de keuze en beschikbaarheid.

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen