Skip to content

De Alstroemeria verrast tijdens de VBW voorjaarstour

EA_VBW_Karolien

De afgelopen twee weken stond Every Alstroemeria op het podium tijdens de VBW voorjaarstours. Vol enthousiasme deelde Karolien Tesselaar, namens de promotiecommissie, aan honderden studenten en bloemisten het verhaal van de Alstroemeria en vertelde over de superkrachten van de bloem.

Creatief programma

De tour bestond uit een middag- en avondprogramma. In de middag vertelde Karolien aan studenten over het ontstaan van de Alstroemeria, haar kenmerken en kwaliteiten en het proces in de kas. Daarna was het tijd voor de studenten om de mouwen op te stropen. Tijdens twee workshops gingen ze aan de slag met het maken van een deelboeket en een bruidsboeket. Tijdens het avondprogramma werd hetzelfde format toegepast om de bloemisten uit de omgeving te inspireren.

De Alstroemeria als trouwbloem

Hoewel de Alstroemeria door haar gesloten knop niet meteen gekozen wordt als trouwbloem, was het juist een leuke uitdaging om de Alstroemeria wél te gebruiken. Door de bloem op tijd op warm water te zetten springt ze eerder open en kan ze juist heel mooi gebruikt worden in trouwarrangementen. De studenten en bloemisten gaven hun creativiteit de vrije loop, ze plaatsten de bloemen in oasis of de bloemen werden uit elkaar gehaald en knopje voor knopje vastgelijmd. Het resultaat? Een diversiteit aan creaties, zowel qua stijl als qua kleurgebruik. 

De superkrachten van de Alstroemeria

Tijdens de workshops ontdekten de deelnemers zelf wat de superkrachten van de Alstroemeria zijn, namelijk:

  • Sterk 
  • Veelkleurig
  • Verrassend schoon
  • Solide
  • Glimlach toverend
  • Leeft lang en gelukkig 

Meer weten over de Alstroemeria? Na de geslaagde voorjaarstours in Ede, Venlo en Naaldwijk staat er in week 13 nog één locatie op de planning. Op 29 maart reizen we af naar Eelde (Eurofleur/RFH). Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu aan.

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen