Skip to content

Alstroemeria’s kweken over de grens

EA_Kwekenoverdegrens

Hoewel Nederland wereldwijd bekend staat om zijn bloementeelt, zijn er ook andere delen van de wereld die de perfecte omgeving bieden voor de groei van prachtige bloemen. In dit artikel vertelt Fedor van Veen van Together2Grow over het kweken van Alstroemeria’s onder natuurlijke omstandigheden in Ethiopië in een partnerschap met Samore BV.

Telen onder natuurlijke omstandigheden

Slechts 20 km van de hoofdstad Addis Abeba, in het betoverende plaatsje Sululta, kweken we Alstroemeria’s en zorgen we voor werkgelegenheid in dit gebied. Het eerste wat opvalt bij het telen van Alstroemeria’s in Ethiopië is het verschil in natuurlijke omstandigheden. Met een hoogte van 2.600 meter boven de zeespiegel biedt Sululta een uniek microklimaat. De bloemen genieten van veel zonlicht en koelere nachten, wat gunstig is voor hun groei en bloei. De overvloed aan licht zorgt voor een goede fotosynthese, terwijl de koude nachten zorgen voor stevige stelen, bloemen met een intense kleuren en een uitstekende houdbaarheid.

Testen van nieuwe Alstroemeria-rassen

Een essentieel aspect van onze activiteiten is het voortdurend zoeken naar nieuwe en verbeterde Alstroemeria-rassen. We geloven in innovatie en streven ernaar om onze klanten steeds weer nieuwe en verbeterde alstroemeria’s aan te bieden. Daarom hebben we een speciaal gedeelte van onze kas toegewijd aan het testen van diverse nieuwe rassen. Wanneer een nieuw ras veelbelovend blijkt te zijn en voldoet aan onze hoge standaarden, gaan we over tot het planten van een groter vak in onze kas.

Dezelfde standaarden als in Nederland

Een ander belangrijk onderdeel van ons werk in Sululta is de naleving van internationale kwaliteitsnormen. We begrijpen dat het vertrouwen van onze klanten gebaseerd is op de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten. Daarom houden we ons aan dezelfde strenge standaarden als in Nederland, zoals de MPS ABC-certificering en Global GAP-certificering. Deze certificeringen waarborgen de traceerbaarheid van onze bloemen, het werken volgens sociale uitgangspunten en zorg voor het milieu. We streven ernaar om zowel groothandelsklanten met als klanten, de bloemisten, te voorzien van bloemen die voldoen aan de hoogste normen.

Gisteren geoogst in Ethiopië is morgen bezorgd in Nederland

Door de gunstige geografische ligging kunnen we efficiënt leveren. De nabijheid van de hoofdstad en de goed ontwikkelde infrastructuur vergemakkelijken het transport en zorgen voor een snelle levering van verse bloemen. Vandaag geoogste alstroemeria’s kunnen morgenavond op onze locatie in Naaldwijk staan. Dit betekent dat groothandel en retailers kunnen rekenen op een constante aanvoer van hoogwaardige Alstroemeria’s, die perfect geschikt zijn voor prachtige boeketten, arrangementen en evenementendecoraties.

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen