Skip to content

Alstroemeria schittert ook op Varend Corso Westland

Varend Corso header boot

Het afgelopen weekend straalde de open alstroemeria als een ware blikvanger tijdens het Varend Corso Westland. Dit jaarlijks terugkerende evenement staat in het teken van prachtige bloemen, fraaie planten en heerlijke groenten. Het bloemencorso trok vanuit het Westland over het water door Westland, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis, Den Haag en Delft. Drieënhalve dag lang was het een lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen. Every Alstroemeria was sponsor van het evenement.

50 jaar vriendschap

Na aanleiding van het 50-jarige bestaan van de vriendengroep ‘De Zools’, ontstaan vanuit een VELO-voetbalelftal uit Wateringen, bevonden zij zich afgelopen weekend op het water als deelnemers aan het Varend Corso. 50 jaar vriendschap werd op de boot ‘Surfin’ Safari uitgebreid gevierd en natuurlijk vormgegeven met onze prachtige Alstroemeria, om het thema vriendschap te benadrukken.

Ook de boten van de Blooming Battle, waar MBO-studenten namens hun vakschool strijden om de eer met het mooiste arrangement, maakten veelvuldig gebruik van de geleverde alstroemeria’s.

Bloem van de vriendschap

De Alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. De bloem van de Alstroemeria bestaat uit zes bloemblaadjes, en elk daarvan heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Meer over de betekenis van de alstroemeria lees je in het artikel ‘De Alstroemeria: de bloem van de vriendschap‘.

De Alstroemeria geschikt voor evenementen

Een evenement als het Varend Corso Westland laat zien dat de Alstroemeria in hun open vorm zeer veelzijdig, sterk en bruikbaar zijn. Ben je dus een bloemist die vaak werkt bij evenementen? Kies dan ook eens voor de Alstroemeria’s en zet ze twee dagen voor het evenement in warm water (of bij goed weer gewoon in helder licht) dan komen ze mooi open en blijven nog lange tijd bruikbaar!

Vond je dit een goed artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen