Skip to content

Duurzaamheid in boeketten

Alstroemeria Green Wonder

Wil jij als bloemist benadrukken dat jij duurzaamheid belangrijk vindt? Kies dan voor de Alstroemeria binnen je assortiment. De Alstroemeria in een boeket symboliseert de harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Als bloemist is het een kunst om duurzaamheid in je creaties te verwerken. Laat je inspireren door de natuurelementen!

Ga aan slag met de natuurelementen en de Alstroemeria

De elementen aarde, water, lucht en vuur moeten in balans zijn voor het welzijn van onze planeet. We zien de Alstroemeria als een symbool van duurzaamheid dat naast deze natuurkrachten staat. Per element belichten we de duurzame eigenschappen van de Alstroemeria en bieden we inspiratie om deze elementen te verwerken in een duurzaam arrangement.

Alstroemeria boeket

Element vuur

De kastemperatuur voor de Alstroemeria is lager dan bij de gemiddelde snijbloemen. Laat dit tot uitdrukking komen in een boeket met felle rode en oranje tinten. Werk met verschillende hoogtes om de vorm van een vlam na te bootsen. Gebruik bijvoorbeeld takken om hieraan steun te geven.

Decoratie Alstroemeria

Element water

In de kas wordt het water in drains opgevangen en vervolgens weer gebruikt om de planten water te geven. Op de vaas is de Alstroemeria een bloem die weinig verzorging nodig heeft: af en toe het water verversen is raadzaam, maar het hoeft minder vaak dan bij andere snijbloemen. Heb je al eens gedacht om een waterschaal te vullen met drijvende vaasjes met daarin enkele Alstroemeria’s? Bij voorkeur in witte en pasteltinten.

Rood alstroemeria boeket

Element aarde

De Alstroemeria plant staat vaak in de volle grond in de kas. Goede verzorging van de bodem is uiterst belangrijk voor een goede groei. Wist je dat de stelen van de Alstroemeria die niet gebruikt kunnen worden voor verkoop in de kas achterblijven als voeding voor de plant? Een mooi circulair systeem.  

Hoe vertaal je aarde in bloemwerk? Gebruik de TerraBrick van Oasis, vervaardigd uit volledig composteerbaar materiaal. Laat de aarde deel uitmaken van het ontwerp, door de Alstroemeria’s op een speelse manier erin te steken, afgewisseld met andere natuurlijke materialen. Dit benadrukt de duurzaamheid van je arrangement op een duidelijke manier.

Zomers boeket met alstroemeria's

Element lucht

De CO₂ footprint van de Alstroemeria is lager dan menig andere snijbloem. Voor haar groei neemt ze CO₂ op en houdt dit ook vast. Dit is mooi te symboliseren met het thema lucht. Wij zien een luchtig boeket voor ons met lichte kleuren en luchtige materialen zoals gypsophila of met gossypium (katoentakken). Wil je echt iets anders maken? Wat dacht je van een hangend boeket, opgestoken in steekschuim?

Did you like this article? Please share it!

Related articles

EA Dag van de Vriendag

Vier vriendschap met de Alstroemeria

Jaarlijks zijn er talloze themadagen waar je als bloemist goed op kunt inspelen. Het meest bekend is natuurlijk Valentijnsdag, waarbij de roos vaak centraal staat als bloem van de liefde. Maar wist je dat er ook een dag is voor de Alstroemeria?

Read more

Related articles

EA Dag van de Vriendag

Vier vriendschap met de Alstroemeria

Jaarlijks zijn er talloze themadagen waar je als bloemist goed op kunt inspelen. Het meest bekend is natuurlijk Valentijnsdag, waarbij de roos vaak centraal staat als bloem van de liefde. Maar wist je dat er ook een dag is voor de Alstroemeria?

Read more