Skip to content

Together2grow

Maak kennis met Fedor van Veen, al 28 jaar in het vakgebied actief. Sinds 2018 is zijn bedrijf gefuseerd en verder gegaan onder de naam Together2grow. Als co-owner houdt hij zich bezig met de algemene zaken en is verantwoordelijk voor één van de locaties. Van alle diverse soorten is de Charmelia zijn favoriet.

Together2grow header

Together2grow

  • 8,8 hectare
  • 35 soorten Alstroemeria

Hoe ben je in het vakgebied terecht gekomen?

Kwekerij van mijn vader overgenomen, toendertijd teelden we trosanjers. In 1999 hebben we  het toenmalige bedrijf in Naaldwijk verkocht en een nieuw bedrijf gevestigd in Schipluiden. In 2018 zijn we gefuseerd met collega Bernard Zuidgeest en verder gegaan onder de naam Together2Grow.

Wat maakt dit vakgebied voor jou zo bijzonder?

De enorme ontwikkelingen die er continu gemaakt worden. Naast de mooie nieuwe rassen die er ieder jaar bij de diverse veredelaars vandaan komen ben ik getuige geweest van de opkomst van grondkoeling, opkomst van groeilicht en de laatste jaren de verduurzaming door middel van LED belichting en aardwarmte. We mogen trots zijn op ons vakgebied en de collega’s waar we kennis mee delen.

We mogen trots zijn op ons vakgebied en de collega's waar we kennis mee delen.

Welk gedeelte in het proces vind jij het leukst/uitdagend?

Overkoepelende zaken rondom innovatie, marketing en commercie.

Waar ben je het meest trots op?

De ontwikkeling van Together2Grow de afgelopen jaren, met drie locaties in Nederland en partner op een productielocatie in Ethiopië.

Wat is er in de afgelopen jaren veranderd of heeft de meeste impact gehad?

De opkomst van LED belichting heeft de Alstroemeria teelt de afgelopen jaren een positieve boost gegeven. We kunnen nu de benodigde lichthoeveelheid inzetten zonder daarbij extra warmte te creëren. De duurzame Alstroemeria teelt staat jaarrond met een topkwaliteit op de “kaart”.

Hoe ziet duurzaam kweken er bij jullie organisatie uit?

Gebruik maken van de nieuwste technieken en innovaties, waaronder: 

  1. Diversiteit in biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. 
  2. In 2023 aansluiting op aardwarmte
  3. Investeringen in LED belichting
  4. Hergebruik drainage water
  5. Binden en boeien van onze medewerker

 

Hoe ziet het proces van kweken of veredelen er volgens jou over 10 jaar uit?

State of the art kwekerijen met onder andere een diversiteit aan mogelijkheden op gebied van energie (zonnepanelen, WKK installaties, aardwarmte, accu’s, etc.) met een totaalpakket aan assortiment en een one-stop-shop mogelijkheid voor de klanten. 

Wat maakt de Alstroemeria volgens jou zo bijzonder?

Geschikt voor alle gelegenheden en beschikbaar in alle kleuren en vormen. Maar het meest bijzonder blijven de bladeren van de Alstroemeria die aan de voet gedraaid zijn, waardoor de blad onderzijde aan de bovenkant zit.

Wat zou jij aan een bloemist over de Alstroemeria willen meegeven?

Er zijn zo enorm veel mogelijkheden om Alstroemeria’s te verwerken. Alstroemeria Grootbloemig met alle denkbare kleuren  en Alstroemeria Florinca met de vele sierlijke kleinere bloemen welke al bij aankoop kleur tonen. Jullie zijn, op afspraak, altijd welkom voor een bezoek aan één van onze kwekerijen, waar we ons enthousiasme voor onze teelt graag met u delen. 

Hoe zie jij de Alstroemeria het liefst terug?

Ik kan niet kiezen. Een mono boeket Alstroemeria Grootbloemig is schitterend, maar ook een veldboeket met Alstroemeria Florinca’s is een plaatje.

Wat weten de meeste mensen (bloemisten) niet van de Alstroemeria volgens jou?

Het meest bijzonder blijven de bladeren van de Alstroemeria die aan de voet gedraaid zijn, waardoor de blad onderzijde aan de bovenkant zit.

Welke ambities heb je voor de Alstroemeria?

Fossielvrij telen is iets wat met Alstroemeria heel gaaf en realiseerbaar zou kunnen zijn. Vanuit de veredelaars verwacht ik de komende jaren ook veel nieuwigheden en verbeteringen.

Contactgegevens Together2grow

www.together2grow.nl

sales@together2grow.nl

+31(0)6 – 28 44 72 96

Vond je dit een goed artikel? Deel het!