Skip to content

HM Tesselaar

Als scholier begon Willem Dekker bij HM Tesselaar en door de jaren medeverantwoordelijk voor de verkoop van zowel de binnen- als buitendienst. Elke dag omringd zijn door mooie bloemen is wat het vakgebied voor hem zo bijzonder maakt met de Alstroemeria HipHop als zijn persoonlijke favoriet!

HM Tesselaar

  • Zo’n 10 hectare bloemen en ongeveer 1 hectare veredeling
  • 35 soorten Alstroemeria

Hoe ben je in het vakgebied terecht gekomen?

Ik ben begonnen als scholier naast de tijd dat ik nog op de Havo zat. Na een mislukt avontuur op het HBO ben ik in vaste dienst komen werken maar wel met de gedachte om op zoek te gaan naar een andere opleiding. Maar ik ben blijven hangen in de Alstroemeria’s en ik begin het steeds leuker te vinden!

Kan je een beschrijving van jouw rol geven en/of een schets van je betrokkenheid bij het proces?

Ik houd mij vooral bezig met de verkoop, met orders inplannen en de directe handel naar onze klanten toe. Tevens ga ik zo nu en dan naar klanten toe om te zorgen dat het contact goed blijft en waar de verbeterpunten liggen voor onze handelsrelatie. Ook zijn we sinds kort intensiever begonnen met social media en en daar ben ik ook verantwoordelijk voor.

Welk gedeelte in het proces vind jij het leukst/uitdagend?

De weken rondom de drukste verkoopmomenten in het jaar, denk aan Moederdag. Maanden van te voren hebben wij vaak al grote orders vastgelegd.  Je bent al begonnen met de puzzel om elke klant tijdens die periode zo goed mogelijk te bedienen en dan ook nog genoeg over te houden om elke dag onze soorten te veilen. Het zijn vaak hectische weken maar als alles dan weer goed gaat en op zijn plaats valt geeft dat een heerlijk gevoel.

Je bent al begonnen met de puzzel om elke klant tijdens die periode zo goed mogelijk te bedienen en dan ook nog genoeg over te houden om elke dag onze soorten te veilen.

Waar ben je het meest trots op?

Ons bedrijf is erg vooruitstrevend en kijkt echt jaren verder. Elk jaar testen wij weer een hoop en proberen we op de zaken vooruit te lopen. We kijken vanuit elk oogpunt hoe wij de bedrijfsstructuur en teelt kunnen verbeteren.

Wat is er in de afgelopen jaren veranderd of heeft de meeste impact gehad?/Hoe ziet duurzaam kweken er bij jullie organisatie uit?

Een aantal jaren geleden zijn we  in een deel begonnen met het ophangen van led verlichting, deels gecombineerd met de traditionele assimilatieverlichting. Dit hebben we met de jaren uitgebreid tot we vorig jaar 50/50 hadden hangen. Eind vorig jaar hebben wij met de hoge energieprijzen meteen actie ondernomen om voor 100% led te gaan en op dit moment zijn alle traditionele lampen vervangen voor led verlichting.

Hoe ziet het proces van kweken of veredelen er volgens jou over 10 jaar uit?

Ik denk dat de directe handel meer gaat toenemen en de klok minder een rol gaat spelen, het zal niet verdwijnen maar minder gebruikt worden.

Wat maakt de Alstroemeria volgens jou zo bijzonder?

De meerdere bloemen op 1 steel en vooral een bijzonder lang vaasleven.

Wat zou jij aan een bloemist over de Alstroemeria willen meegeven?

Zorg dat er in elk boeket minimaal 1 Alstroemeria zit!

Wat is je favoriete Alstroemeria en waarom?

Ik vind Alstroemeria Hiphop een bijzonder mooi soort door zijn donkere oranje kleur, helaas is het een soort dat een groot gedeelte van het jaar te weinig gebruikt wordt.

Hoe zie jij de Alstroemeria het liefst terug?

Ik denk dat de Alstroemeria nog het beste past in een klassiek boeket, maar een monobos is ook zeker altijd erg mooi.

Wat weten de meeste mensen (bloemisten) niet van de Alstroemeria volgens jou?

De Alstroemeria heel lang houdbaar is, en de meeste consumenten weten geeneens wat een Alstroemeria is, dat zal niet snel veranderen maar het zou mooi zijn als het wat meer herkenbaar wordt.

Welke ambities heb je voor de Alstroemeria?

Wij zijn elk jaar weer bezig om te teelt te verbeteren, nieuwe soorten te ontwikkelen en de Alstroemeria sterker te maken. De topkwaliteit van dit jaar moet de standaard worden van volgend jaar, en dat elk jaar weer opnieuw, continu blijven verbeteren en efficiënt werken dat zijn de ambities van ons bedrijf!

Contactgegevens HM Tesselaar

www.tesselaar.eu

info@tesselaar.eu

+31 (0)72 57 197 19

Vond je dit een goed artikel? Deel het!